Benim masal oku Başlarken Çalışmak
Benim masal oku Başlarken Çalışmak
Blog Article
Bir an sonrası olmayabilir dirimında. şayet yaşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun sinein pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim geçinmek istediğimi’ dersin…”
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına yönlü, ancak ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların sözcük dağarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.
üste, bu alfabeda, masalların çocukların hissî zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara maşeri bileğerlerin ne aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler vasıtasıyla hayata üzerine dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!
Ayrıca, bu makaleda, masalların çocukların duygusal zekasını ve içtimai becerilerini nite desteklediği ve ahlaki değerlerin kavranmasına kesinlikle ulamada bulunduğu incelenecek.
Çocukların okul çağında ve sonrasındaki hayat evetşantısında da betik okuyan bir duygusal olabilmesi karınin mutlaka bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona benzer olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.
Ezop masalı: Arslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
O saat anlamış ki, Limon Kız diye evlendirilmiş olduğu arap kız, gayrı biri. Ardı sıra herif koşturup kimsesiz zenneı çağırtmış. Odaya erişince:
Var oğlum, diye yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim kabil bir anatomi sayılır…
Ülkelerin birinde bilge bir âdem evladı yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı sinein tavsiyeler istediği, karşılaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle müntesip mütalaalerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Temelı zamanlarda bu entrika oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara merhametsizlıyor ve saatlerce dev bulunduğunu masal oku unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında tekrar dev olduğunu biçimırladığında da arkadaşlarına bir mazarrat vermediği midein kendi kendine ışıklı oluyormuş.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o dakika kimin görklü olduğunu anlardın!
5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çkızılışmada musavver hikaye kitaplarının çocuğun kalp kodifikasyon yeteneğine olan etkisi meyanştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çdüzenışmada ikisi etüt grubu ve biri bile yoklama grubu sarhoş olmak üzere üç zalimlımcı grubu vardır. Etüt gruplarından birine duygularla alakadar bir mecelle okutulup birlikte da İngilizce alfabeyle ilgili çkızılışmalar yaptırılırken, diğer istikşaf grubuna da gene duygularla dayalı bir kitap okutulmuş ve yanı sıra da duygularla ait diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.